Vertellen over je passie voor de
ambachtelijke beenhouwerij terwijl de camera draait

Dagelijkse Kost

 

November 2013: Jeroen maakt een reportage over onze witte en zwarte pensen.  Hij volgt de bereiding ervan in ons atelier. Nadien gaan we de pensen bakken in de bakoven aan het kasteel van Kwabeek. Hier heeft de heemkundige kring Velpeleven de bakoven prachtig gerestaureerd en bakken ze elke tweede maandag van de maand brood.

 

Dagelijkse kost

 

Met grote fierheid mochten wij de filmploeg van Dagelijkse Kost voor een tweede keer ontvangen.

Het één-kookprogramma met Jeroen Meus kwam hier een aflevering opnemen over metworst. Jeroen maakte hier metworst met broccolistoemp.

Je kan het recept en de reportage over onze winkel herbekijken op de site van Dagelijkse Kost of via onderstaande links:


 

Reportage 
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/metworst

 

Recept
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/metworst-met-broccolistoemp 


Cuisson: Regionale TV

Op donderdag 09/06/11 kregen wij het bezoek van de filmploeg van Cuisson. Dit gloednieuw kookprogramma, waar het voornameliik zal gaan over de bakwijze van het vlees, zal in het najaar uitgezonden worden op de regionale zenders.
Presentatrice is Katrien Van Doren (ook bekend van De Madammen op Radio 2) en de kok is sterrenchef Geert Van Der Bruggen (Restaurant de Lijsterbes, Berlare).

Voor dit programma werden er bij ons vier afleveringen opgenomen:

  • 24 + 25 september 2011: aflevering filetkotelet + spieringkotelet
  • 1 + 2 oktober 2011: stoofvlees uit de nek
  • 22 + 23 oktober 2011: braadworst en gehakt
  • 5 + 6 november 2011: kalfslapje

De volledige reeks Cuissonliep elk weekend van 24 september tot en met 20 november 2011;Dagelijkse Kost

 

Met grote fierheid mochten wij de filmploeg van Dagelijkse Kost ontvangen. Het kookprogramma op één met Jeroen Meus kwam hier een aflevering opnemen.
Deze uitzending ging over soepvlees, en meerbepaald "de bavet", een stuk rundvlees dat hier ideaal voor is. De uitzending vond plaats op zondag 13 februari 2011.

Bekijk het gerecht hier.

 


VITAYA: Lekker Van Bij Ons

 

Op 04/11/10 hadden wij opnieuw de eer om Het kookprogramma Lekker van bij ons van VITAYA te ontvangen. Chef-kok Geert Van Der Bruggen (De Lijsterbes Berlare) had het in december in zijn programma over feestelijke eindejaarsgerechten. De eerste afleveringen begonnen op 17/12/10 en afsluitend gebeurde op 24/12/10. In deze serie van eindejaarsgerechten werd onze Hermes-steak gebruikt voor een heerlijk, feestelijk hoofdgerecht.

 


TV-Limburg

 

Ook op 04/11/10 kwam TV-Limburg bij ons op bezoek.

 

 


Naturel - TV

 

December 2009: Je kan op Naturel Tv een reportage bekijken over onze Vertrijkse sla.

 

Bekijk de reportage hier.

 


ROB - TV

 

Onze regionale zender ROB-tv maakt zoals elk jaar een zomerreeks Van A tot Z. In 2009 was het thema Schatten in Oost-Brabant. Op 13 juli was Boutersem aan de beurt. We werden door ROB gekozen als één van de schatten.
Deze uitzending werd ook telkens gevolgd door een heruitzending van de reportage over onze burgemeester die voor één dag beenhouwer werd.

 


Vlaanderen vakantieland

 

Reporter Bob vertrok vanuit het Domein van Kwabeek voor de fietszoektocht Hagelanddag een zomer lang. Wij waren zeer verheugd dat hij bij ons stopte voor het oppikken van een lunchpakket boordevol met Hagelandse Streekspecialteiten.

 


VITAYA: Lekker Van Bij Ons

 

Het kookprogramma Lekker van bij ons op VITAYA, kwam bij ons naar de winkel. Chef-kok Geert Van Der Bruggen (Lijsterbes Berlare) toverde daarbij enkele heerlijke gerechten op ons bord. De afleveringen over varkensvlees (Finnettes) en rundvlees (carpaccio), waren in april 2009.

 


Blokken

 

Jaja, het is ze! Katrien is de beenhouwerin van Blokken! Nog elke dag komt de vraag: "Zijt gij de beenhouwerin van Blokken?"
Katrien won drie keer Blokken en dus ook de tv en dit op 24, 25 en 26 januari 2006.
Ter gelegenheid van de 2.500ste aflevering van dit populaire één-programma werd er een groot tornooi georganiseerd.
De 8 beste vrouwen en de 8 beste mannen van de reeks moesten tegen elkaar strijden. Ons Katrien won de 8ste finale, kwartfinale en vervolgens de halve finale. Als beste vrouw mocht ze het tegen de beste man opnemen in de grote finale, de 2.500ste aflevering op 20 mei 2006.
Deze aflevering werd op zaterdag uitgezonden, net voor Eurosong. In de derde ronde moest ze nipt de duimen leggen voor haar tegenspeler. Wij zijn superfier om zo'n quizwonder in de familie te hebben!

 

Veel kijk- en luisterplezier!
Familie Vangramberen

Back to Top